Referat 2. mai Kvinnegrepet

Arkivfoto: Første møte i Kvinnegrepet, med kontakter i 2022

Oppmøtte: Randi, Irene, Kaia og Birgitte (ingen kontaktpersoner) 2. mai kl 17-18.30 i Rådhuskvartalet (møterom: Antoinette Braavig.)

 

Agenda:

  1. Referat ble godkjent

  2. Styret oppsummerte halvåret der vi særlig har fokusert på volds- og drapsproblematikk, men også arbeidet godt med andre saker, som vi også har kommet godt fram i media med:

  1. Kontingent, bankforbindelser og økonomi: Vi må bedre Kvinnegrepets økonomi, etter en diskusjon med gode ideer, ble det bestemt at Randi og Birgitte tar et eget møte på dette på Randis campingplass på Moi i sommer :-!) (vil du bli med på Campings/sommerkveld med Randi og Birgitte, meld fra til Birgitte)

  2. Veien videre:

    • Samarbeid: Kvinnegrepet er en plattform for å samarbeide - med hverandre - også med andre personer og kvinneorganisasjoner. Flere ideer til møtepunkter/arrangementer ble grundig diskutert. Kaia informerte om nye organisasjoner og satsninger på Kvinnehelsehuset. Vi tar tråden opp igjen på første styremøte etter sommeren.

    • 25. november, nettverk; Krisesenter, FO, Soroptimistene; Birgitte informerte. Representanter deltar på møte om dette 23. September, som FO har innkalt til. Vi diskuterte også Hildegunns gode forslag om å “booke inn ordføreren (eller varaordfører) allerede nå til et mulig lunsjseminar 25. november, f.eks. 12-14? Forslaget fikk bifall, og Hildegunn tar dette videre med Ordførerens sekretariat. 

    • Representasjon av kvinner i Sørlands/Kristiansandspolitikken, Birgitte informerte om et initiativ tatt utenfor Kvinnegrepet. Et par styremedlemmer bli invitert på et møte, forhåpentligvis innen sommeren. Ta kontakt med Birgite om du ønsker  å arbeide med dette/delta på møter videre på dette. 

    • Vi debatterte hva vi skal fokusere på i høsthalvåret, og ble enige om å arbeide med punkt 2 på Kvinnegrepets prioriteringsliste: “Utdanning og arbeid”

      1. være økonomisk uavhengig

      2. likeverd og likestilling

      3. lik lønn for arbeid av lik verdi


  1. Vi takket hverandre for halvårets arbeid i styret og endret feilaktig møtedato: De riktige møtedatoene for høsthalvåret er da:

  2. 19/9, (innkalling kommer) 24/10 (Årsmøte 2024, styremedlemmer velges for to år av gangen, de som har sittet mer enn dette er på valg - meld meg gjerne om du fortsatt ønsker å være en del av Kvinnegrepets styre), og 21/11 (Arrangementsplanleggingsmøte for 16-dagersaksjonen)

  3. Eventuelt


Takk for vårhalvåret 2024 i Kvinnegrepet. Ha en nydelig vår og sommer, flinke folk!


- Birgitte